In de laatste twee jaar werd het zoveel meer helder dat we onze eigen autoriteit al heel lang geleden in de kast hebben gestopt. Zo lijkt het tenminste toch…
Het lijkt dat we eigen beslissingen nemen. Het lijkt er op dat we onze eigen baas zijn. Het lijkt er op dat we vrij gaan en staan en alle nieuwe software en technologie leek deze vrijheid alleen maar tegemoet te komen.
Alles werd op één plaats bij elkaar gebracht, enkel een andere APP op je telefoon of computer en je kon weer verder.
Automatisering werd vervreemding.
Automatisering werd afhankelijkheid.
Automatisering werd meer en meer controle.
Automatisering werd contactverlies met de eigen natuur van de dingen.
Automatisering werd de autoriteit in ons leven!
Het is tijd om opnieuw onze eigen autoriteit te zijn! Tijd om opnieuw te automatiseren in verbinding van hart tot hart.
We horen het vaker en vaker dat we terug naar éénheid mogen gaan. Éénheid is de evolutie en daar ben ik het mee eens. Maar wat is éénheid werkelijk?
Éénheid is niet hetzelfde als allemaal één en hetzelfde zijn, één en hetzelfde denken, één en hetzelfde ritme ….
Éénheid in zijn volle kracht is waar de diversiteit en unieke zijn van ieder en elk erkend en gerespecteerd worden. Waar geen afscheiding en uitscheiding is en waar niets een automatisme is.
Éénheid is één zijn met alle aspecten, ook de dualiteiten.
Éénheid begint bij jezelf en je eigen autoriteit zijn is mogelijk een voorwaarde om zelf één met alles te leven. Jij bent een autoriteit! Toen je koos om een lichaam te hebben om daarmee je ervaringen te hebben, die een bijdrage zijn voor het herinneren van de éénheid, koos jij dit gezag te zijn.
Jij bent het gezag van en over jezelf. Het gaat niet om macht en nog veel minder om machtsmisbruik en is dat wat we rondom ons zien? Is dat wat we gaan doen zijn? Autoriteit en macht als één gaan zien en dat als het nieuwe ‘normaal’ aanvaarden? Of het als misbruik bestempelen waardoor we er tegenin kunnen gaan of het te  bevechten hebben?
Zou het kunnen dat wanneer we onze autoriteit terug opnemen, we opnieuw kunnen ‘antwoorden’ in de plaats van ver-antwoorde-lijk (als een lijk ver van het antwoord) te zijn?
Verantwoordelijkheid in het Engels is responsibility. Response (antwoorden)-ability (bekwaamheid), de bekwaamheid hebben om te antwoorden.
Hoeveel last op de schouders werd er niet samen gebundeld met het woord verantwoordelijkheid, waardoor we de bekwaamheid tot antwoorden niet langer ervaren en erkennen?
Zou het dus kunnen dat wanneer we opnieuw bereid zouden zijn onszelf het gezag te geven, het gezag te zijn, dat we daarmee tevens ook de last van verantwoordelijkheid kunnen loslaten en opnieuw kunnen antwoorden op het leven?
Hoe is het met jou? Geef jij je autoriteit weg of ben jij je eigen autoriteit?

Pin It on Pinterest