Bewegen is niet altijd gelijk aan sporten.
Bewegen is niet altijd gelijk aan dansen, wandelen, zwemmen of welke fysieke beweging dan ook.
Bewegen is toelaten dat de energie die jij bent en die door je lichaam heen uitgedrukt wenst te worden, mag bewegen en stromen.
Je zou het ook overgave kunnen noemen.
Wanneer jij jezelf toelaat de energie die jij bent vrij te laten stromen dan kom je als vanzelf daar waar je moet zijn. Dan komt de informatie of die personen op je pad die jij vereist om een volgende stap te zetten.
Bewegen, toelaten dat je eigen energie mag stromen vereist dat je controle loslaat en aanwezig blijft met wat is, zonder oordeel, zonder verwachting, zonder projecties, zonder definities, ….
Beweging toelaten vraagt dat je vertrouwt in de beweging van je leven.
Ben jij werkelijk bereid te bewegen?
Bereid zijn te bewegen vereist dat je kiest voor beweging.
Kiezen voor beweging is bereid zijn de energie te volgen in elk moment.
Zelf ontdekte ik dat de gedachten over niet goed genoeg zijn, over falen, over verkeerd zijn vaak de reden waren om ergens in vast te blijven steken.
Het zijn overtuigingen die je in rondjes laat draaien en het lijkt dat je steeds bezig bent, dat je in beweging bent. Echter is de vraag of dit beweging is als in vooruitgang, als in stromen of is het een cirkelbeweging die jou vastdraait?
Ook ontdekte ik dat het heel vaak in de zogenaamde stille of niets doen momenten is dat er heel wat beweegt.
Het kan dan lijken dat je afwezig bent of gelaten bent maar zou het kunnen dat je net dan in overgave bent?
Dat je net dan controle loslaat waardoor je lichaam en het universum met gemak door jou heen de energie kunnen laten stromen, waardoor jij onbewust wel in beweging bent naar dat wat jij vereist voor een volgende stap?
Dat je net dan heel aanwezig bent met alle energie om je heen? Je bent er jou enkel niet bewust van?
Bewegen en in beweging zijn is kiezen en blijven kiezen voor inclusiviteit van alle energieën. Is kiezen om het idee van afgescheiden zijn los te laten en je hart te openen voor alles van jezelf.
Wil je graag wat meer weten over wat kiezen werkelijk is? Dan kun je het boek ‘De Kracht van Keuze, leven is een keuze‘ dat ik schreef HIER vinden.

Pin It on Pinterest